Mozzarellatoast med rucola och hemgjord valnötspesto

Mozzarellatoast med rucola och hemgjord valnötspesto

Varje sann gourmet vet att en riktigt god macka är bland det godaste man kan äta, och det här receptet med hemgjort valnötspesto och härligt sätt mozzarella är oemotståndligt. Behöver vi säga att det passar alldeles utmärkt till en Staropramen?

4 portioner

INGREDIENSER

SÅ GÖR DU

Lägg torkade tomater, valnötter i en mixer eller matberedare tillsammans med lite olivolja och citronsaft. Mixa till en nästan slät konsistens, det kan vara gott med lite bitar i. Krydda med salt och peppar. Bred på peston på en skiva bröd, fortsätt med en skiva mozzarella, rucola, ytterligare mozzarella och avsluta med en skiva bröd med pesto.

Häll lite olivolja i en medelvarm stekpanna och lägg i den förberedda mackan. Tryck ner den med något tungt, som en mindre kastrull eller stekpanna. Efter 5 min, pensla ovansidan med lit olivolja och vänd för ytterligare 5 min på andra sidan. Brödet ska få en gyllene färg och osten ska vara härligt smält, då är toasten klar.

Skär det färdiga mozarellatoasten diagonalt och servera t ex med lite fräsch sallad.
Dela receptet på Facebook