Kycklingvingar med honung och vitlök

Kycklingvingar med honung och vitlök

Redan den glansiga såsen får munnen att vattnas och hettan i kombination med honungssötman gör de här kycklingvingarna oemotståndliga. Behöver vi säga att de passar som hand i handske med en kall Staropramen?

4 portioner

INGREDIENSER

SÅ GÖR DU

Häll i rejält med olja, ca 3 cm, i en djup kastrullI och värm den till ca 190° C. Lägg i kycklingvingarna och låt dem steka i 10-15 minuter, tills de börjar bli gyllenbruna.

Blanda under tiden resten av ingredienserna, utom mjölet, i en kastrull och låt det försiktigt koka. Häll därefter i mjölet under omrörning tills du nått önskad konsistens och smaka eventuellt av med lite honung och Sriracha, tills du är nöjd med smaken.

Lyft ur kycklingvingarna ur oljan och låt dem rinna av, gärna på lite hushållspapper. Lägg upp dem i en skål, häll över honungs- och vitlökssåsen och rör om. Dina kycklingvingar är färdig att serveras.
Dela receptet på Facebook