Kycklingvingar med honung och vitlök
4 portioner
INGREDIENSER
- 2 kg kycklingvingar
- Neutral olja, t ex rapsolja (ej kallpressad)
- ½ dl flytande honung
- 60 g smör
- Ca 1 msk vetemjöl
- 6 klyftor vitlök, finhackad
- ½ tsk lökpulver
- 1 tsk soja
- 1 tsk Srirachasås
SÅ GÖR DU
Blanda under tiden resten av ingredienserna, utom mjölet, i en kastrull och låt det försiktigt koka. Häll därefter i mjölet under omrörning tills du nått önskad konsistens och smaka eventuellt av med lite honung och Sriracha, tills du är nöjd med smaken.
Lyft ur kycklingvingarna ur oljan och låt dem rinna av, gärna på lite hushållspapper. Lägg upp dem i en skål, häll över honungs- och vitlökssåsen och rör om. Dina kycklingvingar är färdig att serveras.