Köttbullar med tomatsås i baguette
4 portioner
INGREDIENSER
- 4 skivor vitt bröd, t ex formbröd
- 1 kg nötfärs
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 60 g persilja, finhackad
- 60 g parmesanost, riven + 240 g till servering
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk svartpeppar
- 4 stora ägg
- 120 g ströbröd
- En god tomatsås efter egen smak
- Baguette eller valfritt styckbröd
SÅ GÖR DU
Lägg det färska brödet i en skål, täck det precis med vatten som får dra in i brödet någon minut. Låt brödet rinna av och ta sedan sönder det i småbitar i en större bunke. Blanda i resten av ingredienserna.
Forma köttbullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt köttbullarna stekas i ugnen i 25-30 minuter.
Värm under tiden tomatsåsen i en kastrull och när köttbullarna är färdiga i ugnen, låt dem sjuda ytterligare 25-30 minuter i tomatsåsen.
Dela baguetten i lagom stora bitar och skär upp dem, alternativt skär upp styckbröden. Fyll med köttbullar (ca tre per bröd), toppa med lite tomatsås och servera.