Köttbullar med tomatsås i baguette

Köttbullar med tomatsås i baguette

Vem tycker inte om köttbullar? Små ljuvliga köttbullar som badar i en smakrik tomatsås. I det här receptet tar vi ett nytt tag om denna klassiker och serverar den i en behändig baguette. Perfekt för picknicken. Prova, det är smarrigt!

4 portioner

INGREDIENSER

SÅ GÖR DU

Värm ugnen till 190° C

Lägg det färska brödet i en skål, täck det precis med vatten som får dra in i brödet någon minut. Låt brödet rinna av och ta sedan sönder det i småbitar i en större bunke. Blanda i resten av ingredienserna.

Forma köttbullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt köttbullarna stekas i ugnen i 25-30 minuter.

Värm under tiden tomatsåsen i en kastrull och när köttbullarna är färdiga i ugnen, låt dem sjuda ytterligare 25-30 minuter i tomatsåsen.

Dela baguetten i lagom stora bitar och skär upp dem, alternativt skär upp styckbröden. Fyll med köttbullar (ca tre per bröd), toppa med lite tomatsås och servera.
Dela receptet på Facebook