Grekiska lammburgare
4 portioner
INGREDIENSER
- 1,5 kg lammfärs
- 1 hackad lök
- 120 g färsk persilja, finhackad
- 4 teskedar (60 g) torkad oregano
- Salt och färsk svartpeppar
- 1 färsk gurka, skalad och riven
- 1 kopp (250 ml) yoghurt
- 4 teskedar (20 ml) färsk citronsaft
- 4 teskedar (20 g) hackad färsk mynta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 isbergssallad, tunt skivad
- 2 medelstora tomater, skivade
- 1 rödlök, tunt skivad
- Små hamburgerbröd
SÅ GÖR DU
Blanda riven gurka, yoghurt, citronsaft, mynta och vitlök i en bunke. Krydda med salt och peppar och ställ i kylen.
I en annan skål blandar du lammfärs, lök, persilja och oregano. Krydda med salt och peppar.
Forma små hamburgare av färsen (cirka 15 bitar), cirka 2 cm tjocka.
Grilla burgarna 2 till 3 minuter på varje sida tills de är medium.
Dela hamburgerbröden och ge dem lite för på grillen.
Fyll bröden med tzatziki, sallad, rödlök, tomater och lammburgare.