Älgsliders
4 portioner
INGREDIENSER
- Till Älgsliders:
- 600 g viltfärs
- Salt
- Peppar
- 8 skivor ost
- 8 små hamburgerbröd
- 8 skivor bacon
- Sallad
- Till lingonmajonäsen:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl rårörda lingon
- 1 msk dijonsenap
- Till karamelliserade rödlöken:
- 2 rödlökar
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk råsocker
SÅ GÖR DU
Stek i smör och olja 2 – 3 minuter och lägg på ost.
Blanda alla ingredienser till majonnäsen.
Skala och skär rödlöken i tunna ringar och stek mjuk i kastrull.
Häll på rödvinsvinäger, socker, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda på svag värme utan lock i ca 10 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in.
Rör om då och då. Låt svalna något.
Stek baconet krispigt. Stek hamburgerbröden. Lägg ihop sallad, burgare, bacon, lök och lingonmajonnäs i brödet.
TIPS!
Det går bra att ersätta viltfärsen med nöt- eller blandfärs. Eller med vegetariska burgare.